Falstaff – európsky časopis o gastronómii, víne a cestovaní už aj na Slovensku

 Falstaff – európsky časopis o gastronómii, víne a cestovaní už aj na Slovensku

Foto: Dominika Noskovičová

Rakúsky magazín Falstaff, ktorý sa presadil na trhoch v Nemecku, Švajčiarsku a Taliansku, oficiálne vstupuje na Slovensko. Slovenské vydanie uzrie svetlo sveta v máji 2025, pričom sa bude zameriavať na oblasti gastronómie, prémiového pitia a luxusného cestovania. Pred pár dňami sa v Bratislave konala tlačová konferencia, na ktorej sme sa zúčastnili, aby sme vám priniesli tie najnovšie informácie. Aké novinky a zmeny so sebou prinesie jeho príchod?

Falstaff Slovakia bude vydávať spoločnosť Pre Gurmánov MEDIA, na čele s generálnym riaditeľom Radoslavom Nackinom (v strede), šéfredaktorkou Elenou Strápkovou (vľavo) a sales & office manager Reginou Skalíkovou (vpravo). ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Na slovenský trh vstupuje Falstaff Slovakia

„Falstaff nie je klasický bedeker. Je to platforma na medzinárodnej úrovni združujúca gurmánov, ktorá zdieľa zážitky z cestovania, degustácie vína či jedla a odovzdáva ich ďalšej gurmánskej komunite,“ začína tlačovú konferenciu generálny riaditeľ Radoslav Nackin. Falstaff Slovakia pomôže zviditeľniť slovenské reštaurácie, talentovaných šéfkuchárov a vynikajúcich vinárov aj za hranicami krajiny. Cieľom je ukázať Európe, že Slovensko má čo ponúknuť nielen milovníkom kvalitnej kuchyne, ale aj cestovateľom hľadajúcim autentické zážitky. Vstup magazínu na slovenský trh tak prináša nové možnosti pre gastronómiu a jej nadšencov, ktorí ocenia inšpiratívny obsah v spojení s medzinárodnou prestížou značky Falstaff.

Koniec jednej éry, začiatok ďalšej – Gurmán na Slovensku sa mení na Falstaff Slovensko

Niečo končí, iné sa začína. S príchodom Falstaff čaká jeden zo slovenských gastronomických magazínov významný míľnik – po 22 rokoch sa Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia. Hoci sa názov mení, filozofia zostáva rovnaká, pričom dôraz sa kladie na podporu gastronómie, kvalitných surovín a výnimočných kulinárskych konceptov. Spojením so silnou medzinárodnou značkou sa otvára príležitosť prezentovať Slovensko ako krajinu s bohatou gastronomickou tradíciou a inovatívnym prístupom k modernému vareniu. „Veľká výhoda celého projektu spočíva v tom, že sme súčasťou medzinárodnej rešpektovanej platformy a značky, čo nám dáva výhodu v dvoch hlavných veciach. Prvá je, že máme prístup k svetovým článkom a expertízam mnohých profesionálov z rodiny Falstaff. Druhá je, že môžeme na medzinárodnej úrovni prezentovať všetkých šikovných slovenských šéfkuchárov, vinárov či úžasnú kávovú a barovú kultúru, ktoré sú na Slovensku na vysokej úrovni,“ vysvetľuje šéfredaktorka Elena Strápková.

Príchod Falstaff Slovakia bude sprevádzať exkluzívna launch party, na ktorej sa stretnú najlepší vinári, šéfkuchári a medzinárodní lídri v tomto odvetví, aby spoločne strávili večer plný kulinárskej dokonalosti. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Štvrťročne tlačené vydanie prinesie aktuálne trendy v gastronómii, pričom digitálna verzia poskytne dynamickú a interaktívnu formu obsahu. Webová stránka a sociálne siete chcú prinášať inšpiráciu v podobe článkov, videí a rozhovorov s odborníkmi. Cieľom je nielen reflektovať súčasné dianie na slovenskej kulinárskej scéne, ale aj formovať diskusiu o kvalite a inováciách v oblasti gastronómie a vinárstva.

Foto: Dominika Noskovičová
S ambíciou prepojiť slovenskú gastronómiu s európskou elitou plánujú organizovať aj podujatia, galavečery a degustačné večere, kde budú môcť hostia ochutnať to najlepšie, čo naša krajina ponúka. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

 

Slovenské reštaurácie v európskom bedekri

Sviatok všetkých kávičkárov sa blíži. Kávičkárifest x Tržnica Nivy 2025 bude už v marci

Čítať viac >

Slovenské podniky sa prvýkrát zapoja do prestížneho hodnotenia Falstaff, ktoré zahŕňa 24 000 reštaurácií po celej Európe. Hodnotenia začali v auguste 2024, pričom odbornú porotu doplnia členovia Falstaff Gurmánskeho klubu. Tradičné Zlaté vidličky zostávajú, pričom reštaurácie budú naďalej hodnotené na 100-bodovej škále v štyroch oblastiach. Vyvrcholením bude galavečer udeľovania ocenení v gastronómii, Gurmán AWARD. Ten čaká už 23. ročník, no prvýkrát ako FALSTAFF Gurmán AWARD.

Na prvé slovenské vydanie sa môžete tešiť už v apríli 2025, okrem tlačenej verzie bude mať aj digitálnu podporu. Čitatelia sa môžu tešiť na odborné recenzie, exkluzívne reportáže a príspevky od medzinárodných autorov. ǀ Foto: Dominika Noskovičová

Falstaff v číslach

  • 4 vydania Falstaff Slovakia ročne
  • 24 000 reštaurácií v medzinárodej verzii bedekra
  • 65 000 členov z Falstaff Gurmánskeho klubu z celej Európy
  • 175 088 výtlačkov ako celkový náklad (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Taliansko)
  • 412 000 fanúšikov na sociálnych sieťach Facebook a Instagram
  • 610 000 odberateľov informačných bulletinov
  • 1,44 milióna návštev webových stránok

Text a foto: Dominika Noskovičová

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Dominika Noskovičová

http://www.kavickari.sk

Tvor tvorivý s vášňou k písaniu, foteniu a iným kreatívnym aktivitám. Svoje študijné kroky smerovala k štúdiu divadelných, filmových a mediálnych vied na Viedenskej univerzite. A vďaka Kávičkárom mohla tieto svoje vášne spojiť s ďalším pôžitkom, akým je kvalitná káva. Inšpiráciu a múzu hľadá vo všedných veciach. Svet rada objavuje cez hľadáčik fotoaparátu, zaznamenáva s perom v ruke a vychutnáva s kvalitnou kávou v ruke. Ako každá žena a mama sa točí v nekonečnom kolotoči. Preto vyhľadáva činnosti, ktoré ju bavia a napĺňajú. Na Kávičkári.sk má Dominika na starosti najmä sekciu "Pražiarne", ktorej dodáva jej osobitý ráz a vzhľad. Ako autorka románu však svoju kreatívnu dušu potešuje aj tvorbou rozhovorov, či iných článkov na našom portáli.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články