Ochutnajte Bratislavu. Blíži sa 2. ročník podujatia Bratislavské gurmánske dni

 Ochutnajte Bratislavu. Blíži sa 2. ročník podujatia Bratislavské gurmánske dni
advertoriál

Bratislavské gurmánske dni si v 2. ročníku pripravili pre fanúšikov dobrého jedla, výborných vín a kvalitnej kávy až 9 dní gurmánskych zážitkov pri degustáciách vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach celej Bratislavy. Radi by ste nakukli do majstrovských kuchýň gastronomických špičiek? V dňoch od 19. do 26. októbra 2024 môžete spoznať tie najlepšie reštaurácie a kuchárov Slovenska. V programe je množstvo workshopov a prezentácií, vďaka ktorým spoznáte nové trendy v stravovaní a novinky z produkcie slovenských farmárov. Doprajte sebe aj svojim blízkym dokonalý gastronomický zážitok!

Bratislavské gurmánske dni
Organizátor Bratislavských gurmánskych dní, Pre gurmánov s. r. o., vytvoril tradíciu v usporadúvaní gurmánskych festivalov v Bratislave a Košiciach. Všetky podujatia sa tešia veľkej obľube ľudí, pretože predstavujú metropoly Slovenska z úplne inej perspektívy. Tej najlahodnejšej – gastronomickej.

Bratislavské gurmánske dni predstavia Bratislavu v novom spektre

Organizátor Bratislavských gurmánskych dní, Pre gurmánov s. r. o., už 12 rokov usporadúva gurmánske festivaly v Bratislave a Košiciach. Vytvorili nimi tradíciu kvalitnej gastronómie pre ľudí.

Bratislavské gurmánske dni sú len logickým pokračovaním tejto aktivity a z troch dní sa rozširujú až na sedem. Priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie, ktoré organizuje bedeker Gurmán na Slovensku (vydavateľ Radoslav Nackin), alebo už organizujú niektoré spolupracujúce organizácie a inštitúcie.

Bratislavské gurmánske dni, Gurmán na Slovensku
Niektoré aktivity a časti akcie Bratislavské gurmánske dni organizuje bedeker Gurmán na Slovensku, ktorý vydáva Radoslav Nackin.

Program sa vďaka tomu rozšíri aj o kultúrne a edukačné podujatia. Vytvorí tak priestor pre návštevníkov mesta na gastroturistiku aj bežnú turistiku s bohatým zážitkovým programom na viac dní. Cieľom je v spolupráci s Bratislava Tourist Board zamerať sa prevažne na slovenských občanov a predstaviť im Bratislavu v inom spektre. A možno im práve cez gastronómiu a kultúru oprášiť staré dobré časy. 😊

Čo vás čaká na Bratislavských gurmánskych dňoch?

Hostia si v rámci akcie Bratislavské gurmánske dni môžu vybrať z bohatej dennej ponuky viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu. Pre držiteľov Gurmánskeho pasu budú za zvýhodnené ceny. Samozrejme, degustácie si môžete vychutnať aj bez pasu, ale potom si nemôžete vychutnať spomínané zvýhodnené ceny.

Doma u nás, Poprad-Spišská Sobota

Boutique hotel & spa Doma u nás: Luxus na dosah ruky

Čítať viac >

Gurmánsky pas si môžete stiahnuť ZADARMO na stránke festivalu a uložiť si ho v mobile. Gurmánsky pas oprávňuje držiteľa využiť množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.

Bratislavské gurmánske dni
Držitelia Gurmánskeho pasu si môžu Bratislavské gurmánske dni vychutnať so zvýhodnenými cenami. Jedlo na fotografii je z reštaurácie Bistric, ktorá sídli v Záhorskej Bystrici a ponúka poctivé regionálne jedlá.

Bratislavské gurmánske dni osviežia sprievodné akcie a bohatý program

17. 10. 2024     Otváracia večera BGD v reštaurácii Pri Mlyne v Lozorne

Reštaurácia Pri Mlyne v Lozorne privíta v rámci programu „Hviezdy v Bratislave“ o 19:00 známeho rakúskeho šéfkuchára Maxa Stiegela z Rakúska. Je to šéfkuchár ocenený jednou michelinskou hviezdou. Jeho 5-chodové menu využije suroviny z Malých Karpát a z Neusiedleru. Cena menu je 109 € + 15 € voliteľný alko/nealko pairing. Zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 10 €.
Rezervácie na: [email protected] (+421 903 343 453)

21. 10. 2024     Back to the Roots by Enrico Bartolini – MUDEC 3 michelinské hviezdy

Charizmatický Talian, 13-násobný držiteľ michelinských hviezd, zavíta do Kaštieľa Pálffy so svojou šou Back to the Roots II.
Kulinársky zážitok v podobe 5-chodového degustačného menu vhodne doplnia párovaním vín slovenského vinárstva VIAJUR .
Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť ochutnať svetovú zážitkovú gastronómiu.
Rezervácie na: [email protected]

22. 10. 2024     Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2025

Do tejto súťaže sa môže zapojiť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku alebo rolády. Víťazný dezert bude počas celého roku 2024 promovaný ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová – viceprezidentka Sl. zväzu kuchárov a cukrárov. Viac info na stránke podujatia.

23. 10. 2024     Zážitkový kurz varenia – Domáca pizza a cestoviny

V prestížnej škole varenia vo Sv. Jure môžete zažiť kurz varenia so známym talianskym šéfkuchárom Massimom Attanasiom, ktorého veľmi obľúbenou reštauráciou je Massimo Ristorante. Prihlásiť na kurz sa môžete tu.
(Zľava pre držiteľov pasu je 9 €.)

Každý deň     Historické prehliadky Bratislavy

Historické prehliadky si môžete užiť aj na tému gastronomickej histórie mesta zakončené pohárikom vínka.

Každý deň     Národný salón vín Slovenska

Vychutnajte si špeciálne degustácie víťazov a šampiónov zo Slovenska.

24. a 25. 10. 2024     Spoznaj a otestuj KIA

Využite príležitosť spoznať a otestovať auto KIA a získať aj s darček – prosecco. V čase od 13:00 do 18:00 budú k dispozícii predvádzacie jazdy v Auparku v showroome SlovaKIA auto.

25. 10. 2024     Grand Tasting Event

Someliér Adam Greksa predstaví svetové vína, ktoré napáruje k menu pripravenému šéfkuchárom Michalom Hečkom. Akcia sa bude konať v Radisson Blu Carlton o 19:00. Osem svetových vín budú podávať v sprievode ôsmich chodov. Cena je 179 €, zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 18 €.

Môžete si pozrieť menu a vínnu kartu a následne objednať lístky tu: www.societe.sk

Bratislavské gurmánske dni: ponuka reštaurácií od 19. do 26. 10. 2024

V ponuke reštaurácií nájdete 3-chodového menu, pričom minimálne jedno jedlo bude tradičné z Prešporka. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu, keď bude reštaurácia otvorená. Hostia ho nájdu samostatne vytlačené a prezentované. Táto degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 10 %.

Zoznam reštaurácií:

  • APOLKA
  • CLOUD reštaurácia Hotel Double Tree Hilton
  • Brasserie La Marine
  • Otto bistro
  • Cozy coza
  • Dolnozemská krčma
  • Zylinder
  • Reštaurácia pri kaplnke – Vajnory
  • Bistric – Záhorská Bystrica
  • Xenas kitchen – Devínska Nová Ves
  • Pri Mlyne – Lozorno

Bratislavské gurmánske dni: ponuka vinoték

V rámci podujatia vinotéky pripravili špeciálne a tematické degustácie so záhryzom. Degustácie budú cenovo zvýhodnené pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15 %.

Zoznam vinoték:

  • Portofino Winebar & Pasta
  • Vínimka by Provino
  • Wine Bar & Tapas by Provino
  • Mäd natural wine bar
  • Vinotéka pri Modrom kostolíku
  • Národný salón vín

Bratislavské gurmánske dni: ponuka kaviarní

Špeciálne kaviarenské menu bude zahŕňať kávičku v kombinácii s koláčikom či limonádou. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu, keď bude kaviareň otvorená. Degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15 %.

Zoznam kaviarní:

  • LOT Coffee
  • BLACK coffee
  • TWO ZEBRAS
  • Goriffee
  • Triple five coffee
  • Kafe Lampy

 

Informácie a program, ktorý stále dopĺňame, nájdete tu.

Kontakt: Regina Skalíková – Projekt manažér BGD, [email protected], 0911 353 100

 

Text: Pre gurmánov, s. r. o., organizátor Bratislavských gurmánskych dní

Fotografie: gurmánske menu z reštaurácie Bistric

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Katka Kántorová

Zanietená jazyková redaktorka, ktorej hlavnou pracovnou náplňou je mať oči na stopkách, len čo sa na obzore objaví nejaká chybička. Od štúdia na vysokej škole až dodnes prešla rôznymi redakčnými profesiami, no s určitosťou vie, že okrem korigovania sa v živote nezaobíde ani bez písania. A, samozrejme, bez dobrej kávy a milej mačacej spoločníčky Ellie.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články