Pán Cakes vonia malinami
Bratislavský Pán Cakes rozvoniava malinami, škoricou aj vanilkovým cukrom. Jeho palacinky podľa tajného receptu pripravuje Evka. Jemné žieňa, ktoré vás vo svojej novootvorenej kaviarničko-palacinkárni v blízkosti Hodžovho námestia privíta s úsmevom, chutnou kávičkou a … panvicou v ruke!
„Nehnevaj sa, máme plno, musíš ísť ku mne,“ kričí na mňa spoza baru a opakom dlane si uhladí rozstrapatené vlasy. Na rozhovor niet času. Dvadsaťšesťročná Eva je majiteľka, PR manažérka, čašníčka aj kuchárka. Všetko čo treba. „Vyskúšala som asi dvadsať receptov, kým som si vymyslela svoj vlastný,“ prezrádza a šikovne obracia zlatisté cesto.
„Táto je bezlepková, aj s pažítkou,“ odtrhne z čerstvej bylinky a pokračuje v pečení. Obzriem sa okolo seba. Od neďalekého stola mi roztopašné dievčatko posiela pusu sladkú od čokolády a pýta sa, ako sa volám. Pri ďalšom sa v prítmí lampy k sebe túli zaľúbený pár, inde sedí partia mladých ľudí a vedľa nich spokojne odfukuje psík. Tam si zas dáma vychutnáva kávičku – lahodnú Carraro. Atmosféra ako doma.
Dominantou priestoru je modrý bar, srdce kaviarne. Tu sa pripravujú jedlá, chystajú objednávky, tu sa personál dobrosrdečne smeje so svojimi hosťami. Palacinku si môžete zobrať so sebou a ak máte radi netradičné chute, nebojte sa opýtať. V ponuke je aj tuniaková s horčicovým dressingom.
Aby som sa len nekochala priestorom, ochutnám. Nájdem si miesto v kúte kaviarne, usadím sa do pohodlného kresla ako vystrihnutého z rozprávky Alica v krajine zázrakov a o niekoľko minút mám pred sebou malinovo-čokoládovú palacinku. „Vyzerá to krásne,“ počujem pochvalné slová od neďalekého stola. Skloním sa k jedlu a privoniam. Stará mama. Tajomstvo odhalené. Pán Cakes pripravuje palacinky, aké si pamätáte z detstva.
Text: Aneta Shirley
Foto: Ondrej Bobek