Mondieu, to je ale dobré! Bratislava žije čokoládou

 Mondieu, to je ale dobré! Bratislava žije čokoládou

Francúzsky šarm nemusí byť vždy len romantický. Tak ako ten, ktorý sa objavil v podobe najnovšieho Mondieu v centre nášho mesta. Namiesto opustených, ale za to ambicióznych priestorov, vzniklo ďalšie krásne miesto pre pôžitkárov.

 

mondieu laurinská

 

Vysoké okná s našou známou Čoko Šanel pozývajú dnu a ponúkajú diametrálne odlišný zážitok, než na aký sme zvyknutý pri jej predchodcovi. Namiesto tradičného Francúzska nás tu čaká doba moderná. Avšak s nádychom patiny. Okná skvelo ihrajú s kovovými doplnkami v rámci priestoru, ktoré vtipne dopĺňajú malé kresielka. Možno až príliš maličké. Ale však sme v bistre, tu sa takéto veci prepáčia raz-dva!

 

 

mondieu laurinská interiér

mondieu interiér

 

Podnik má dve poschodia, raz ste dole a raz hore. Každé ponúka inú dimenziu zážitku. Dole je to o rýchlosti a hore zas o príjemnom relaxe. A samozrejme, nechýba ani terasa!

 

mondieu dve poschodia

 

 

Prevádzka patrí medzi najnovšie v Bratislave, otvorila len pred pár dňami. Napriek tomu sa zdá, že si svoju klientelu už našla. Milovníci čokolády si každopádne prídu na svoje. Nielen pri hypremoderných batériách z ktorých tečie čokoláda jedna radosť a láka tak klientov, i „okukávačov“, ale aj pri množstve sortimentu, ktoré bistro ponúka.

 

 

čokoládová batéria

dezerty mondieu

dezerty mondieu

 

Čokoláda vám nereže? Nevadí, ako sme už zvyknutí, na svoje si prídu i fanúšikovia zdravej stravy. Tak ako málokde v meste, tu nájdete výborné zeleninové čerstvé šťavy i smoothie. Nezabudlo sa ani na pšeno, či pohánku a lahodné jedlá z nich.

 

 

mondieu personál

mondieu detaily dekorácia

 

Kávičkári, ochutnajte cappuccino, nesklame vás. Šálka akurát, ani malá, ani veľká, a latte art ako obrázok. Ku kávičke koláčik, na výber máte množstvo cheescakeov, ale aj raw torty.

 

 

sedenie mondieu

dezerty mondieu

 

 

FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *