Vinárstvo Frtus oslávilo 2. narodeniny

Foto: Rudolf Sladkovský
Zdá sa to ako včera, keď svoje brány otvorilo vinárstvo Frtus so svojou dnes už ikonickou budovou, ktorá dizajnom valcuje sociálnej siete. Moderné vinárstvo pre moderných ľudí s dôrazom na kvalitu, tradície a udržateľnosť je na trhu už dlhé roky. No až svojím jedinečným poňatím priestoru sa dostalo do širšieho povedomia ľudí a zbiera jeden kompliment za druhým. A dnes oslavuje druhé narodeniny, ktoré sa rozhodli osláviť v svojskom štýle. S dobrou hudbou, so skvelým jedlom a silnou komunitou ľudí, pre ktorých je víno Frtus viac než len víno – je to aj životný štýl. A nám neostáva nič iné, len popriať všetko najlepšie – Rado a Lea – na zdravie.

Keď sa vinárstvo stáva komunitným priestorom
Lea a Rado dokázali vo svojom vinárstve jedinečnú vec. Z tradične uzavretých priestorov určených len pre úzky okruh ľudí a privátne degustácie za zatvorenými dverami vytvorili jedinečný komunitný priestor. Tu sa stierajú hranice medzi vinicami, vinárstvom, pivnicami a nádherným priestorom areálu vinárstva. Z vinárstva Frtus je takmer verejný priestor, kde sa pravidelne organizujú podujatia rôzneho formátu – DJ sety, záhradné grilovačky, degustačné večere a rovnako je využiteľný na teambuildingy, svadby a oslavy každého druhu. Skrátka, vybudovali živý priestor so silnou komunitou, ktorá priťahuje ľudí nielen z regiónu, ale aj zo širokého okolia. A teda svadby v tomto vinárstve vám prinesú neskutočné fotky na Instagram.


Oslava života, narodenín a regiónu
Kto aspoň očkom sleduje príbeh vinárstva Frtus a číta naše články, tomu neuniklo, že organizovanie fantastických párty je tu pravidelnou záležitosťou. Vitalité Date plné hudby v spolupráci s DJ EKG je už miestnou tradíciou, ktorá ma za sebou niekoľko ročníkov. Ak chcete predstaviť svoje víno a produkty ľuďom, je forma zážitku a osobného kontaktu spojeného s dobrou emóciou tou najlepšou cestou. Preto sa aj oslava narodenín niesla v rovnakom duchu. Skvelá hudba a výborné jedlo, o ktoré sa tradične postaral Braňo Michalčík s tímom z grilo.sk. Množstvo dobrého vína, no hlavne spoločenstvo ľudí, ktoré za zážitkom a atmosférou, ktorá je nenahraditeľná, neprišlo prvýkrát.



Moderné tradície
Vinárstvo Frtus v sebe spája moderné a inovatívne postupy s tradičnými odrodami. Víno robia tak, aby im chutilo, bolo dobré a odkazovalo na tradíciu regiónu. Ale nechceli to robiť nudne a s pátosom, preto do krásnej lokality katastra dedinky Rybník zasadili dizajnovú budovu, ktorá zaujme na prvý pohľad. Nijako však neruší výzor krajiny a dokonale do nej zapadá. No a nič viac neilustruje túto kombináciu tradície a moderny než folklórny súbor, ktorý prišiel do vinárstva práve počas ich narodenín, z čírej radosti a očarenia z tohto projektu. Urobili si množstvo fotiek, vychutnali poháre dobrého vína, rozdali radosť a úsmevy a pobrali sa domov. To všetko za zvukov modernej housovej hudby zmiešanej s vôňou steakového mäsa pripravovaného na ofyr griloch.


Gril, ktorý hral hlavnú rolu
Na jedlo si Frtus Winery prizvalo Branislava Michalčíka a jeho tím z grilo.sk. Kto pozná ich štýl, vie, že ide o ľudí, ktorí dokážu grilovať s presnosťou kuchárov z fine dining reštaurácie, no pritom si zachovávajú bezprostrednosť a úprimnosť.


Na grile sa striedali steaky, zelenina aj drobné tapas – všetko s vôňou ohňa, ktorý k jeseni jednoducho patrí. Michalčík a jeho tím zvolili jednoduchý, ale chuťovo výrazný koncept, ktorý ladil s vínami Frtus. A presne to bol kľúč – nič nebolo prehnané, len dokonale vyvážené.

Základ vinárstva Frtus je dobrá komunita
Znie to ako stokrát omieľané klišé, ale je to čistá pravda. Komunita je základ úspechu každého konceptu. Tu si to uvedomujú a od začiatku sa snažia vo svojom vinárstve združovať ľudí, ktorí majú radi dobré, chutné a pekné veci. Či už sú to degustačné večere s renomovanými šéfkuchármi, hudobné akcie, Vitalité Date či vonkajšie grilovačky. Do vinárstva sa ľudia s radosťou vracajú, pretože zakaždým dostanú vynikajúci a do detailov premyslený zážitok. Od výzdoby cez výborný servis, skvele prezentované víno a jedlo až po samotnú prítomnosť majiteľov, ktorí s láskou šíria svoje nadšenie pre víno.


Rovnako sa okolo priestoru vytvorila silná svadobná komunita. Nepochybne je areál vinárstva jedným z najkrajších priestorov na svadbu, pretože ponúka súkromie, množstvo krásnych zákutí, skvelé výhľady a tiež dostatok krytého priestoru v prípade zlého počasia. Nesmierne variabilný priestor sa stal miestom konania desiatok svadieb či rôznych teambuildingov, koncertov a stretnutí. A práve na svoju lojálnu a silnú komunitu mysleli aj počas oslavy narodenín.
My oslavujeme, vy dostávate darčeky
Znie to zvláštne, ale je to tak! Svojim stabilným obchodným partnerom a dlhodobým klientom prichystali krásne posedenie spojené so štvorchodovým degustačným gril menu spojeným s párovaním vlastných vín. Steaky & víno plné sezónnych chutí a brilantnej práce s mäsom by svojou chuťou a predvedením zahanbili nejednu slovenskú reštauráciu. Boli servírované výbornou obsluhou a víno podávané profesionálnymi someliérmi v slávnostne prestretom priestore prispelo k dokonalému zážitku.


Priestor pre partnerov a klientov venovali okrem výbornej gastronómii aj prezentácii ich personalizovaných a premyslených darčekových predmetov a balíčkov, ktoré sú ideálne nielen do HoReCa segmentu, ale aj ako poďakovanie pre zamestnancov či firemných partnerov. Jedinečné balené vína, medy či kozmetika vlastnej produkcie potešia rozhodne viac ako pero a zápisník.
Zbohom leto
Narodeniny vo vinárstve Frtus boli aj akousi pomyselnou bodkou za krásnym letom a rozlúčkou s teplými mesiacmi. A hoci polovica októbra už so sebou priniesla aj chladnejšie počasie, táto sobota priniesla aj slnko a príjemné teploty. Vďaka tomu si stovky návštevníkov mohli vychutnať nielen dobré jedlo a víno, stretnutia s priateľmi, ale aj príjemné posedenie a romantický západ slnka. S týmto obrazom sa s letom lúčime aj my. Tešíme sa na ďalšie podujatie, ktoré nás na tomto výnimočnom mieste čaká. Tak ešte raz, všetko najlepšie k druhým narodeninám, vinárstvo Frtus.


Vinárstvo Frtus nájdete aj na Facebooku a Instagrame.
Text a fotografie: Rudolf Sladkovský

