Víkendové mlsanie – dobroty, ktoré si vychutnáte aj počas týždňa

Foto: Ondrej Bobek

Kto povedal, že „mlsanie“ patrí len ku víkendu? Rýchle životné tempo nám prináša neustále zmeny. Maškrtenie už nepatrí len sviatkom, oslavám, svadbám či víkendom. Našlo si miesto, ba priam nutnosť aj v bežných dňoch života. Rozhodne tomu prispieva aj dostupnosť obľúbených škatuliek plných dobrôt. Víkendové mlsanie, so svojou základňou v Podunajských Biskupiciach a s pobočkou v Senci, si najnovšie našlo svoje miesto aj v Tržnici Nivy v Bratislave.

Pečenie bolo kedysi len hobby
Mariana a jej obchodný partner Miroslav, ktorí stoja za Víkendovým mlsaním, mali iné zamestnania a pečeniu sa venovali počas víkendov. Spoločne pomáhali Mirovej mame s pečením koláčikov počas Vianoc. Od nej si koláčiky objednávala rodina, susedia aj priatelia. Ani sa nenazdali a začali im prichádzať objednávky na Veľkú noc. Najprv si neboli istí týmto remeslom, ale pozitívne ohlasy od ľudí ich presvedčili a vybrali sa do neistých vôd podnikania.


Práve preto prišlo rozhodnutie, že sa „sladkému“ biznisu budú venovať naplno. Rozhodli sa pre radikálny krok a otvorili prvú výrobňu vo Vrakuni. Do dezertov sa snažili vložiť vlastný rukopis, odlíšiť sa od ostatných, no zachovať kvalitu a čerstvosť surovín. „Začínali sme piecť torty, neskôr sme si vymysleli koláčikové boxy, tak aby sme ľuďom ponúkli variabilitu,“ opisuje začiatky Mariana.

Víkendové mlsanie – to je kvalita, čerstvosť a tradícia v novom šate
Možno si poviete, že veď čo, len ďalšia koláčikovňa. Nie je tomu tak. Kvalita, čerstvosť ale aj tradícia sú pri čoraz náročnejšom zákazníkovi veľmi dôležitými atribútmi. A tie spája Víkendové mlsanie. Koláčiky pečú každý deň, aby sa dostali do vašej škatuľky v tom najlepšom a najčerstvejšom stave. Svedčia o tom aj vitrínky, ktoré sa v Tržnici Nivy rýchlo vyprázdňujú aj počas našej návštevy. Chuť poctivých surovín od lokálnych dodávateľov, bez konzervantov a stužených tukov si môžete vychutnať priamo v Tržnici Nivy, u seba doma, v kancelárii, ale aj na svadbách a oslavách.


Na svoje si prídu klasici, ale aj vyznávači moderného štýlu. Od laskonky cez krémeš až po tartaletky. Neustále pracujú na nových receptoch, a preto vo vitrínkach aj v obľúbených boxoch, ktoré si môžete nakombinovať priamo v odbernom mieste, vždy nájdete niečo nové a netradičné. Chuťovo aj vizuálne.
Pečú pre oslávencov, majú napečené aj pre zábudlivcov a všetky neplánované návštevy
V ponuke predajcov nájdete toho veľa. Tartaletky, karamelové veterníky, medové krémeše či domáci vaječňák s tahitskou vanilkou. Na objednávku vám radi pripravia aj torty či candy bary s jedinečným dizajnom. To o čom sme sa už veľakrát presvedčili je ich skvelý prozákaznícky prístup.

Vidíme to aj počas našej návštevy, keď Marianna vybavuje telefonáty, komunikuje so zákazníkmi o dizajne narodeninovej torty a usmerňuje predajkyňu za kioskom, s úctou a úsmevom. Rozpráva nám o nových nápadoch aj o tom, ako dnešná rýchla doba mení podnikanie a vy musíte byť vždy pripravený. „Na Tržnici Nivy sa nám páči jej ruch. Pamätám si, že sme sem prišli na skúšku vo vianočnom období, neskôr to boli piatky, soboty a nedele. Momentálne nás tu nájdete 7 dní v týždni. Zákazník sa zmenil, počas kovidu sme mali 30 až 40 rozvozov za deň, dnes už ľudia nechcú byť otravovaní kuriérom. Na Tržnicu prídu, keď im to vyhovuje, pohodlne zaparkujú a vyberú si svoj boxík s koláčikmi,“ dodáva Mariana.


Víkendové mlsanie má rôzne podoby…
Odporúčame ochutnať aj ich vlastné pistáciové, lieskovcové aj arašidové maslá. Naprázdno rozhodne neodídu ani milovníci slaného karamelu. Víkendové mlsanie napečie s láskou a vy si to užijete s chuťou. Tak ako my.

Víkendové mlsanie nájdete aj na Facebooku a Instagrame.
Text: Guťka Markocsyová
Fotografie: Ondrej Bobek