Zuzana Gánóczy o náročnej práci chyžnej, ale i omnoho viac.
Keď prídete do hotelovej izby, všetko by malo byť čisté a pripravené. Malé drobnosti, detaily, ktoré musia spolu hrať, aby bol hosť spokojný. Zuzana Gánóczy je rooms division manager Šimák zámok Pezinok a povie nám viac o svojej práci s chyžnými.
Medzi odchodom hosťa z izby a príchodom nového sú často len 4 hodiny. Pracovný čas jednej pani upratovačky je 8 hodín. Uvedomili ste si niekedy tú veľkú moc upratovania, ktoré v hoteloch robia tie neviditeľné dámy?
V zahraničí sa zvykne pre chyžnú nechať nejaká drobnosť, trinkgeld, alebo čokoládka. Aké majú Slováci maniere a vieme sa svojej chyžnej poďakovať?
Viac o práci chyžných a o tajomnom procese upratovania nám porozprávala Zuzana Gánóczy.
Gastrolovetalks sú rozhovory s osobnosťami (nielen) slovenskej gastronómie. Určené pre študentov, začínajúcich podnikateľov, ale aj ostrieľaných harcovníkov. Sú o tom, ako žiť (a prežiť) v gastronómii s láskou.
Text: Kavickari
Video: Gerschi Production