Enjoy Bistro v Bratislave predstavuje nové menu plné jesenných farieb a chutí
Čo myslíte – Bratislava je najkrajšia na jeseň alebo jeseň je najkrajším ročným obdobím v Bratislave? Ak sa chcete presvedčiť o krásach jesene v hlavnom meste, určite navštívte obľúbenú stálicu neďaleko Michalskej brány v Starom Meste. Pozývame vás do Enjoy Bistro. Na tomto mieste hrá jeseň naozaj všetkými farbami. A to najmä na tanieri. 😊 Predstavujeme vám pestré sezónne menu, ktoré je ukážkou celej palety farieb a chutí jesene.
Enjoy Bistro – miesto so srdcom pre malých aj veľkých
Majitelia Enjoy Bistro, manželia Paluškovci, sú scestovaní pár, ktorý si zo zahraničia prináša nielen ďalšie podnikateľské aktivity (vlastnia módny online obchod Lamio.sk), ale aj inšpirácie, ktoré skvalitňujú ich gastrokoncept na Michalskej ulici. Enjoy Bistro sa totiž pýši nielen skvelou lokalitou, výnimočnou kávou a jedlom, ale v neposlednom rade priestorom, v ktorom si nájdu príjemný kútik dospelí i deti. Sme veľmi radi, že nás opäť pozvali na ochutnávku tentoraz vyladeného jesenného menu.
Voňavé slané jesenné raňajky v Enjoy Bistro zasýtia každého
Ponuka slaných raňajok v Enjoy Bistro pozostáva najmä z jedál z vajíčok na rôzne spôsoby, ktoré sú ozvláštnené chuťami jesene. Vajcia Benedict môžete vyskúšať v dvoch chuťových variáciách – so slaninkou alebo s lososom. Kým slaninkové sú ozvláštnené hubami portobello, lososové príjemne osvieži čerstvé guacamole. V oboch variantoch dostanete k dvom farmárskym pošírovaným vajíčkam aj dva mafiny a celé raňajky „doťukne“ holandská omáčka, harissa, granátové jablko, jedlé kvety, mikrobylinky a zelený olej. My sme si vybrali vajíčka Benedict so slaninkou a bol to skutočný chuťový zážitok.
Samozrejme, v jesennej ponuke nechýbajú ani sýte English Breakfast. Prekvapí vás však ich hrejivé jesenné dochutenie kurkumou a zázvorom. Pre milovníkov čerstvých croissantov naslano majú v Enjoy Bistro špeciálnu pochúťku. Croissant plnený praženicou a burratou nenechá nikoho (c)hladným. Ak chcete vyskúšať exotickejšie chute vajíčkových variácií, určite vyskúšajte zapekanú šakšuku alebo turecké vajcia. Obe sú podávané s pita chlebom.
Našou ďalšou voľbou bol avokádový kváskový chlebík, ktorý v Enjoy Bistro robia aj v bezlepkovom variante. A verte či nie, jeden chlebík, bohato obložený tými najautentickejšími jesennými pochúťkami, zasýti každého. Gaštany, nakladaný karfiol, cvikla, nakladaná červená cibuľka, opražené tekvicové semienka… A to všetko s domácim avokádovým gaucamole, harissou, reďkovkou daikon a mixom cherry paradajok v jesenných farbách. Mňam! Na jeden hryz síce musíte poriadne otvoriť ústa, ale tá harmónia chutí, ktorú zažijete, vám ihneď zlepší ráno, nech už je akékoľvek.
Sladká ponuka jesenných raňajok s vôňou mäty
Enjoy Bistro má v jesennom menu jednu osvedčenú klasiku a dva špeciály. Croissant combo je veľmi obľúbená sladká ranná pochúťka, ku ktorej si môžete vybrať kávu alebo čokoládu a osviežujúcu bodku spraví čerstvá ovocná šťava. My sme však neodolali dvom jesenným špeciálom, v ktorých hrá prím chladivá mäta. Žeby predzvesť prichádzajúcich chladnejších dní? 🙂
Ako prvé sme ochutnali lievance s mascarpone, lesným ovocím a čokoládou. Pastva pre oči, lahôdka v ústach.
Enjoy Bistro myslí aj na ľudí s intoleranciami. Druhý sladký raňajkový chod bola miska granoly s kokosovým jogurtom a čerstvým ovocím v bezlaktózovej verzii. Príjemné spojenie chrumkavosti a sviežich ingrediencií nám veľmi chutilo.
Horúce jesenné nápoje á la Enjoy Bistro
Jesenno-zimné nápojové špeciály zahrejú aj v tom najchladnejšom dni. Vyskúšajte kávu v jesennom šate v troch predvedeniach – ako typicky jesenné pumpkin spiced latte alebo netradičné pink superfood latte či blue chai latte. Máte skôr chuť na horúcu čokoládu? V Enjoy Bistro vám ju pripravia v jesennom štýle s gaštanovým pyré.
Chutnou alternatívou horúceho čaju sú rôzne horúce limonády. Pre odvážnejších dospelých je v ponuke horúci aperol alebo mojito. Nechýba ani zimná klasika v podobe vareného vína a punču.
Dvanásť hodín – čas na obed v Enjoy Bistro
Bataty, tekvica, gaštany, hrušky, oriešky, zázvor, mäta, cvikla… To sú suroviny jesene, ktoré nájdete v novom menu Enjoy Bistra v rôznych variáciách. Príjemne vás zahreje batatové karí, ktoré si môžete dať s údeným tofu, údeným lososom alebo kačacími prsami. A keď už sme pri kačke – ďalšej typickej jesennej pochúťke – určite ochutnajte kačacie prsia s tekvicovým pyré. Jesennou klasikou je aj tekvicové rizoto. V Enjoy Bistro ho pripravujú s gaštanmi a parmezánom.
My sme sa rozhodli ochutnať jedno mäsité a jedno bezmäsité jesenné hlavné jedlo. Šalát s karamelizovanou hruškou, rokfortom a medovo-hruškovým vinaigrette osviežili zázvor a mäta a „chrum“ efekt dodali pekanové a vlašské orechy. Neodolali sme ani kuracím prsiam s batatovým pyré, hubami portobello a syrovou omáčkou. Plating oboch hlavných chodov doslova prekonal všetky naše predstavy.
Ešte jeden koláčik, prosím!
Po dobrom obede spravidla príde chuť aj na niečo sladké. A chutnú kávu. V Enjoy Bistro majú na mlynčeku kávu zo slovenskej pražiarne Mlsnacava. No a vo vitríne nájdete samé jesenné koláče, dezerty a sladké dobroty – napríklad šťavnatý hruškový koláč, ktorý nám zapózoval v zátiší jesenných tekvíc. 😊 Spríjemnite si čas v dobrej spoločnosti na tomto čarovnom mieste, ktoré si vás získa jesennou atmosférou.
Enjoy Bistro nájdete aj na Facebooku a Instagrame.
Text: Katarína Kántorová
Foto: Ondrej Bobek