Enjoy Bistro Bratislava: Jesenné chute v centre mesta, ktoré pohladia dušu aj zmysly

 Enjoy Bistro Bratislava: Jesenné chute v centre mesta, ktoré pohladia dušu aj zmysly

| Foto: Ondrej Bobek

V srdci bratislavského Starého Mesta, na Michalskej ulici, sa skrýva miesto, ktoré v sebe spája rytmus mesta s pokojom nedeľného rána. Enjoy Bistro už dávno nie je len obľúbeným brunchovým útočiskom – je to priestor, kde sa sezóna mení nielen za oknami, ale aj na tanieri.

Enjoy Bistro Bratislava
Miesto, ktoré volá po spomalení. Ukradnite si chvíľku pre seba v tomto krásnom jesennom čase. Jeseň v Bratislave vie byť naozaj čarovná.  |Foto: Ondrej Bobek

A práve teraz obľúbené bistro prichádza s novým jesenným menu, ktoré vás zahalí do vôní tekvice, gaštanov, karamelizovanej hrušky a kávových tónov, aké patria k tejto časti roka rovnako neodmysliteľne ako teplý šál.

Raňajky v Enjoy sú také, ktoré majú dušu

V Enjoy Bistro raňajky nikdy neboli len o vajíčkach a toste. Sú rituálom – pomalým, premysleným, s dotykom estetiky aj farieb. Nové jesenné menu prinieslo napríklad vajcia Benedict s holandskou omáčkou, harissou, granátovým jablkom a jedlými kvetmi – na pohľad umelecké dielo, na chuť čistá harmónia. Alebo vás dostanú Enjoy francúzske lievance?

dezerty Bratislava
Lievance, po ktorých si aj zaspievate. | Foto: Ondrej Bobek

Pre milovníkov ľahších raňajok je tu avokádový kváskový chlebík, ktorý sa v tejto sezóne oblieka do jesenných farieb: dopĺňajú ho gaštany, cvikla, nakladaný karfiol a reďkovka daikon. Aj v bezlepkovej verzii chutí ako malý výlet do kaviarní v Severnej Európe.

Obed v rytme jesene

V čase, keď sa mesto ponára do zlatých farieb, kuchyňa Enjoy Bistra rozvonia. Po vajíčkach, pečive i domácom jedle. Ruku na srdce, kedy ste si dali naposledy poctivú kôprovku? 

kôprovka Bratislava
Kôprovka, ako má byť. Poctivá, chutná avšak už s moderným twistom. | Foto: Ondrej Bobek

Ďalším favoritom je tekvicové rizoto s gaštanmi a feta syrom, ktoré pôsobí ako jesenný comfort food v najlepšom zmysle slova – krémové, bohaté, s jemnou sladkosťou tekvice a štipkou orieškovej hĺbky. A ak máte chuť na niečo sviežejšie, siahnite po šaláte s kozím syrom a tekvicou. Každé sústo je kontrast – sladké, slané, chrumkavé, jemné.

Enjoy Bistro Bratislava
| Foto: Ondrej Bobek

Dezert a káva? To je naša povinná jazda

V Enjoy Bistre sa nedá odísť bez sladkej bodky. Tentoraz láka mrkvový koláčgranola s kokosovým jogurtom(bezmliečna verzia) či horúca čokoláda s gaštanovým pyré, ktorá chutí presne tak, ako znie – ako tekutý jesenný sen.

dezerty Bratislava
Enjoy bistro, sa ako jeden z mála podnikov v Bratislave, môže pochváliť vlastnou výrobňou koláčov. | Foto: Ondrej Bobek

K tomu patrí aj výber sezónnych latté – pumpkin spiced, či pink superfood. Instagram-friendly? Určite. Ale hlavne chuťovo výnimočné.

Enjoy Bistro Bratislava
Nielen instagram friendly, ale aj chutné. Nápoje, ktoré sú trendy a zahrejú. | Foto: Ondrej Bobek

Bistro pre deti v Bratislave

Enjoy Bistro si dlhodobo drží status jedného z najpriateľskejších podnikov pre rodiny s deťmi v centre mesta. Detský kútik s Montessori hračkami, knižkami a dostatkom priestoru robí z tohto miesta ideálny brunch-spot aj pre rodinky s deťmi, ktoré si chcú dopriať chvíľu pokoja – pri dobrej káve a kvalitnom jedle.

Enjoy Bistro Bratislava
| Foto: Ondrej Bobek
Enjoy Bistro Bratislava
| Foto: Ondrej Bobek

Jesenný zážitok, ktorý sa neopakuje

Nové menu je časovo limitované – a presne v tom je jeho čaro. Každá návšteva prináša trochu inú kombináciu chutí a farieb, no vždy ten istý pocit: že sa niekto skutočne pohral s každým detailom, aby ste si odnášali viac než len sýty žalúdok.

Enjoy Bistro Bratislava
| Foto: Ondrej Bobek

Enjoy Bistro je skrátka miestom, kde sa jesenné chute premenia na spomienku, ktorú si budete chcieť zopakovať.

 

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články