Nedeľné varenie: Takto chutí Veľká noc

 Nedeľné varenie: Takto chutí Veľká noc

 

Sladká a lahodná. Aj taká by mala byť Veľká noc. Pripravte ste si spolu s nami chutný recept ako stvorený na sviatky jari.

Tatranský Míša

 Suroviny:

 Na korpus:

  • 150 g čokolády
  • 60 g masla
  • 110 g žĺtkov
  • 140 g kryštálového cukru
  • 130 g bielkov
priprava-coldbrew-mlsnacava-3

Alternatívna príprava kávy doma: Cold Brew – trendová záležitosť, na ktorú čoskoro (ne)zabudneme?

Čítať viac >

 

hotel-lomnica-logo-21
Recept ako stvorený na sviatky jari. 

 Na plnku:

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml smotany
  • 175 g kryštálového cukru

Postup:

Žĺtka vyšľaháme so 70 gramami kryštálového cukru, maslo roztopíme a pridáme do neho čokoládu.  Roztopenú zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov s cukrom. Potom si z bielkov a 70 gramov kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme zmes zo žĺtkov a čokolády. Pečieme pri 170 °C približne 14 minút.

Do plnky si vyšľaháme 500 g tvarohu, 500 ml smotany a 175 g kryštálového cukru. Túto zmes plníme do čokoládového korpusu, ktorý sme si po dopečení nechali vychladnúť. Dezert necháme stuhnúť a na záver ho polejeme polevou z bielej čokolády.

 

hotel-lomnica-logo-nedelnevarenie
Tatranský Míša. Recept pre dnešné Nedeľné varenie pripravil Matúš Reľovský.

 

Text: Tomáš Turek

 

Foto: Tomáš Turek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články