Nedeľné varenie – zdravé chuťovky

 Nedeľné varenie – zdravé chuťovky

Prvý školský týždeň so sebou priniesol horúčavy i vytúžené ochladenie. Ako sa pri výkyvoch počasia udržať vo forme? Štýlovými a zdravými receptami, ktoré si pre nás pripravila Bratislavská novinka- Enjoy Coffee. Hor sa na varenie!

 

Štýlové, sexi a najmä zdravé. Také je dnešné Nedeľné varenie. Objavte s nami nové chute!

 

 

enjoy coffee

 

 

1. Šošovicový šalát s raddichiom a mozzarellou

 

Suroviny:

Hnedá šošovica 150g, rímske listy a raddichio, červená cibuľa 50g, brokolica 80g, mozzarella 100g, olivový olej, soľ, čierne korenie

 

enjoy coffee jedlo

 

Postup:

Šošovicu uvaríme, scedíme a zamiešame spolu s posekaným rímskym šalátom a raddichiom. Prelejeme olivovým olejom a pridáme najemno nasekanú červenú cibuľku a varenú brokolicu. Dochutíme soľou a korením a na vrch poukladáme plátky mozzarely. Podávame s čerstvým chlebíkom.

 

šošovicový šalátšošovicový šalát

 

2. Quinoa s grilovaným kozím syrom a baklažánom

 

Suroviny:

Thajské chilli papričky 3g, baklažán 70g, cesnak 5g, kozí syr 80g, mandle 10g, quinoa 130g, friseé šalát, maslo, olivový a tekvicový olej soľ, korenie

 

quinoa s kozím syrom

 

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nasekané chilli spolu s baklažánom. Uvarenú quinou zmiešame s trochou masla a pridáme do orestovanej zmesi. Tú dochutíme soľou a korením. Na vedľajšej panvici si zároveň ugrilujeme kozí syr z oboch strán a naložíme ho do misky na zmes.  Dozdobíme čerstvým friseé šalátom, mandľovými hoblinami a prelejeme tekvicovým olejom.

 

pšeno s kozím syrm

pšeno s kozím syrm

 

3. Pšeno s kuracími prsiami

 

Suroviny:

Pšeno 100g, Cherry paradajky 80g, friseé šalát 50g, kuracie prsia 150g, maslo , med, tymian, dijonska horčica, soľ, čierne korenie, olivový olej

 

paradajky a šalát

 

Postup:

Uvarené pšeno zamiešame s trochou maslom a dochutíme soľou a korením. V menšej miske si pripravíme zálievku na friseé šalát z medu, tymianu a dijonskej horčice. Kuracie kúsky si opečieme na olivovom oleji s čerstvým nasekaným citrónovým tymianom. Zálievkou ochutený šalát naložíme na pšeno a pridáme grilované kuracie kúsky. Dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.

 

quinoa s kuracím mäsom

pšeno s kuracím mäsom

 

Dnešné Nedeľné varenie si pre vás pripravil František Lády z Enjoy Coffee.enjoy coffee

 

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články