Inšpirujte sa podujatím GASTRO VIANOCE

 Inšpirujte sa podujatím GASTRO VIANOCE

Na Štedrý deň vás vezmeme na návštevu do Piešťan. Konkrétne na strednú školu, Hotelovú akadémiu Ľudovíta Wintera, kde mladí študenti každý rok pripravujú podujatie s názvom GASTRO VIANOCE. My sme ho navštívili a nazbieralôi pre vás krásny fotomateriál a množstvo inšpirácii nielen na dnešný večer.

GASTRO VIANOCE sú oslavou Vianoc

GASTRO VIANOCE sú tradičným predvianočným podujatím Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Mladí študenti a ich pedagógovia sa na toto podujatie pripravujú poctivo, aby svojim hosťom počas dvoch dní pripravili skutočnú vianočnú rozprávku a zažili tak nielen proces prípravy náročnejšieho a veľkého eventu, ale aby mohli predvesť i svoj talent a kreativitu. Svojim entuziazmom a nadšením tak ukazujú aj ďalším, mladším žiakom, aká dokáže byť gastronómia krásne rozmanitá. Inšpirujte sa v našej fotoreportáži ich rôznymi typmi slávnostného stolovania. A pokiaľ chcete mať všetko aj podľa etikety, odporúčame náš nedávny článok s Madam Etiketou.

Podujatie, ktoré si zaslúži pozornosť

GASTRO VIANOCE sú tradičným predvianočným podujatím Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch. Riaditeľ školy, Ladislav Blaškovič, z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera opisuje tieto dva dni: “GASTRO VIANOCE tradične prilákajú obyvateľov Piešťan, regiónu, laicku a odbornú verejnosť, absolventov školy a hlavne uchádzačov o štúdium. Škola sa zmení na vianočnú krajinu. Hoteláci z Piešťan pripravia ukážky slávnostných vianočných tabúl plných kreativity, ukážky praktických zručností. Triedy sa zmenia na skutočné reštaurácie, kaviarne, čajovne, bary, cukrárne, čokoládovne, vinárne. Počas 2 dní si hostia vychutnajú v gastronomických prevádzkach skôr gastronomické čaro Vianoc!” 

Súčasťou podujatia je aj catering pre prítomných hostí, ako inač vo vianočnom šate.

GASTRO VIANOCE sú podujatím, ktoré inšpiruje. Dáva mladým príležitosť ukázať svoj talent, zažiť náročnosť príprav a učí ich tímovej práci. Hostia si užívajú slávnostnostné okamihy a mnoho mladých žiakov si nájde svoj nový odbor. Ďakujeme za pozvanie a prajeme všetkým krásne vianoce!

 

Vianočné recepty na 4. adventnú nedeľu: Richard Svrček zo Château Gbeľany

Čítať viac >

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články