Cipolla Caffé
Na začiatku boli barista Stanislav Cibuľa a jeho láska ku káve. Potom prišla spolupráca s pražiarňami, spoznávanie chutí a rozoznávanie aróm. Až to dospelo k rozhodnutiu, že jediná cesta k tomu, ako dokonale poznať odrody káv, je vlastná pražiareň. V roku 2011 tak uzrela svetlo sveta pražiareň Cipolla Caffé, ktorá sa venuje praženiu odrodových káv z celého sveta.
Majiteľ tejto banskobystrickej pražiarne mal vďaka práci ako barista, školiteľ či lektor pre významné kávové firmy a účasti na rôznych svetových kávových súťažiach možnosť získať bohaté skúsenosti, ktoré napokon úspešne zúročil. Okrem vlastnej pražiarne je známy aj ako odborný garant a lektor projektu Škola baristu. Kávu skrátka miluje a doslova ňou žije.
Pražiareň Cipolla Caffé – keď sa káva snúbi s umením
V ponuke nájdete široké spektrum káv rôzneho stupňa praženia, od toho svetlého, vhodného aj na prípravu filtrovanej kávy, až po tmavšie praženie. Vybrať si môžete z rôznych odrôd, a to nielen z tých bežných, ale aj z rôznych špecialít a limitiek. Samozrejme, nezabúdajú ani na obľúbené blendy, čiže kávové zmesi rôznych chutí, pripravené na mieru presne podľa chutí zákazníkov – milovníkov kvalitnej kávy. V e-shope však nájdete okrem káv aj rôzne príslušenstvo a vybavenie nielen pre domov, ale aj pre baristov či kaviarne.
Táto pražiareň spája, pozná pôvod kávových zŕn, kvalitu praženia prísne kontroluje a v rukáve má vlastné receptúry na praženie. Pražiareň Cipolla Caffé dbá o to, aby bol ich zákazníkom zabezpečený čo najlepší výklad o všetkých ponúkaných kávach. Škála praženia je skutočné široká – od svetlo až po tmavšie praženú.
Cipolla Caffé z Banskej Bystrice sa okrem praženia venuje aj kurzom a školeniam vhodných nielen pre študentov či začínajúcich baristov, ale aj pre bežných ľudí, ktorí chcú získať vedomosti zo sveta kávy a priblížiť sa k tomuto opojnému nápoju ešte bližšie.Taktiež sa zameriava aj na kávový servis pre kaviarne a iné prevádzky či poradenstvo s výberom kávovej technológie a preškolenie personálu.