Reštaurácie

hotel-lomnica-tatry-41

Wine Car Selaví: Rafinovaný spôsob, ako dostať špičkové vína medzi ľudí

Pramatka všetkých dodávok, i tak môžeme nazvať dnes už legendárny Citroën HY. Úžitkové vozidlo vyrábané vo Francúzsku v 60. rokoch azda i vďaka svojmu hravému dizajnu a praktickosti neskončilo zabudnuté. A neskončilo ani odparkované v múzeách – stretnúť sa s ním môžeme aj dnes. Na cestách už menej, no tam, kde to žije – festivaly, rínky, street food trhy – už častejšie. Konkrétne pod krycím menom Wine Car Selaví. Ako napovedá samotný názov, nebude prekvapením, že si tu na svoje prídu najmä milovníci vína. Čo tu však na nich čaká?

Čítajte ďalej
likerka-trencianske-teplice-33

Kursalon Trenčianske Teplice: Dizajn, elegancia a pôžitok

Trenčianske Teplice sú kúpeľné mesto preslávené nielen očarujúcou prírodou a liečivými prameňmi, ale aj množstvom kultúrnych podujatí, či donedávna uskutočňovaným filmovým festivalom. Okrem kultúry a oddychu však prinášajú čoraz viac dôvodov na návštevu nové gastro prevádzky, ktoré v meste vznikajú. Za ktorými novinkami sa oplatí vycestovať?

Čítajte ďalej
riverbank-restauracia

Dunaj a umenie v RIVERBANK restaurant. Vychutnajte si chvíle oddychu na novej letnej terase.

Po smutných mesiacoch v izolácii, hlavné mesto ožíva. Inak tomu nie je ani vo vychýrenej reštaurácii na brehu Dunaja. Leto sa v RIVERBANK konečne môže začať. V kombinácii s lahodnými jedlami, drinkami, ale aj príjemným dizajnom. A ozaj, vedeli ste, že v samotnom River parku a jeho okolí sa nachádza niekoľko umeleckých diel? 

Čítajte ďalej
az-gastro-showroom-banska-bystrica

5 tipov pri plánovaní kuchyne vo vašej prevádzke

„Nedá sa“ pre nich neexistuje. Keď rozbiehali svoju firmu s gastro vybavením, chodili po večeroch montovať zariadenia s blickami a so skrutkovačom. Dnes majú dve spoločnosti a zamestnávajú dvadsať ľudí. René Kotlas a Rado Skurčák neskončili iba pri predaji špičkovej techniky pre reštaurácie a bary, ale pomáhajú aj slovenskej gastronómii – podporujú mladé talenty, Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, a na technológiách z ich ponuky sa varí na súťažiach po celom Slovensku. 

Čítajte ďalej
restauracia-krone-svatyjur-kavickari-kavickarisk-salka-kavy-jedlo

Reštaurácia Krone vo Svätom Jure: Miesto, kde sa varí netradično-tradične

Paštéta z údeného pstruha s chrenom na zemiakovom rosti medailóniku, grilovaný filet z jesetera na fazuľovo-pórovom ragú, sviečková z muflónieho mäsa s domácou naparovanou žemľovou knedľou. I tieto netradično-tradičné pokrmy nájdete vo vyladenom menu reštaurácie Krone vo Svätom Jure. V historickom centre vinárskeho mestečka opäť do krásy rozkvitol renesančný meštiansky dom. Práve v ňom sa to len tak hemží skvelými pokrmami, výbornými vínami, príjemným prostredím a ľuďmi na správnom mieste. Reštauráciu Krone vedie šéfkuchár Marek Minárik, ktorý po hotelovej škole študoval etnológiu, venuje sa historickému šermu a k histórii má skutočne blízko. Vytvoril tak skvelý tandem s historikom a event manažérom domu Michalom Kovačikom.

Čítajte ďalej

Raňajky so štýlom v meste

Nad úzkymi uličkami Palisád a Slavína, pár krokov od parlamentu, uprostred mestského zhonu si s nenútenou eleganciou stojí historická vila s optimisticky žltou fasádou. Vysoké stropy prezrádzajú honosnú minulosť, priznané betónové a drevené trámy zas dodávajú interiéru moderný nádych. Zimné ráno sa nepríjemne dostáva až pod kožu. Bude to zas len ďalšie pracovné stretnutie, alebo nás čaká niečo viac? Gurmáni už vedia o akej budove vravím. Vôňa kávy a čaju nás nedočkavo pozýva dovnútra. Nuž tak poďme!

Čítajte ďalej