Nedeľné varenie

golden-garden-x-bionic-gogal-petergogal-kavickarisk-kavickari

Nedeľné varenie: Takto nadpozemsky chutia plody zo „Zlatej záhrady“ 

Poznáte to, ste na návšteve u kamarátky, babičky, tety z Luhačovíc či u mamy na nedeľnom obede. A zrazu bum: na tanieri ste objavili dokonalé chute. Neváhate ani chvíľku a pýtate si recept, bez neho si už akosi neviete predstaviť život. Niečo podobné sme zažili aj my počas degustačnej večere v zážitkovej reštaurácii Golden Garden v x-bionic® sphere. Poprosili sme šéfkuchára Petra Gogaľa, či by sa s nami o svoje recepty nepodelil. Podelil, a tak môžete vyskúšať, ako nadpozemsky chutia plody zo „Zlatej záhrady“.

Čítajte ďalej
Matúš Reľovský

Nedeľné varenie: Takto môže chutiť veľká noc z Tatier u vás doma

Najstarší hotel vo Vysokých Tatrách je povestný svojimi dezertmi, ktoré tu pripravuje pastry chef Matúš Reľovský. O jeho dokonale čokoládovom Lomnica caku, ktorý dostal meno podľa samotného hotela, kolujú legendy – nielen medzi hosťami, ale v celom tatranskom regióne. V tomto období by v cukrárni pracovali na plné obrátky, aby vám osladili Veľkú noc. To, že ich nemôžete navštíviť však neznamená, že si na dobrotách z hotela Lomnica nemôžete pochutnať doma.

Čítajte ďalej
hotel-lomnica-dezerty-vianoce-relovsky-matus-pastrychef

Nedeľné varenie: Vianočné pečenie s vôňou noblesy

Vianočné pečenie má svoju nezameniteľnú atmosféru – stretne sa celá rodina, rozhovory sú okorenené vykrajovaním či miesením cesta a domovom sa nesie nezameniteľná vôňa. Je to jasné – sú tu Vianoce. Ak by ste však chceli tento rok vyskúšať aj niečo nové, Pastry Chef z Hotelu Lomnica, Matúš Reľovský si pre vás pripravil 3 recepty na vianočné dezerty. Jednoduché, dokonalo vyladené a chuťovo dokonalé. Vďaka týmto dezertom vám domov zaleje vôňa noblesy a tak trochu aj Tatier. Ktorý z nich si vyskúšate upiecť vy: bude to zamatová roláda, medové rezy či vínové pečivo?

Čítajte ďalej
grand-hotel-kempinski-high-tatras-27

Nedeľné varenie: Kačka aj dezert, lokše hrajú v Tatrách počas Vianoc dôležitú rolu

Vianoce, sú hlavne o rodine, pohode, príjemne strávenom čase a pre nás – našťastie – aj o dobrom jedle. Štedrovečerné a teda i sviatočné pokrmy sa líšia nie od regiónu k regiónu, ale od rodiny k rodine. Ako však budú vyzerať Vianoce na tanieri v Grand Hotel Kempinski High Tatras? Dôležitú rolu tu bude hrať tradičná, milovaná, jednoduchá lokša – na sladko ako dezert i ako príloha ku kačke. Inšpirujte sa a skúste si pripraviť tieto vyladené jedlá z dielne šéfkuchára Miroslava Zamišku spoločne s nami.

Čítajte ďalej