MLS Bakery- Sladké, no zdravé mlsanie z Holíča

 MLS Bakery- Sladké, no zdravé mlsanie z Holíča

 

Malá pekáreň a výrobňa cukroviniek v Holíči vás dostane omamnou vôňou. Stoji za ňou sympatická foodblogerka Tatiana Olejník Leová.

 

mix-kolaciky-mls-bakery

 

novabotanika-interier-kavickarisk

Nová Botanika v Trnave - drobné prekvapenie medzi bytovkami

Čítať viac >

Možno ste na nich už narazili. V predajniach so zdravou výživou či v obľúbenej kaviarni. Skaličanka Tatiana sa rozhodla vyrábať zdravé pokrmy pred pár rokmi. „MLS je skratka od slova mlska, od chuťovky či od niečoho dobrého. V mojej pekárni to zároveň predstavuje zdravšiu alternatívu voči sladkostiam“, prezentuje svoje podnikanie Tatiana.

 

vyrobna-prirpava-mlsbakery
Malá pekáreň a výrobňa cukroviniek v Holíči vás dostane omamnou vôňou.

 

MLS bakery nie je typickou prevádzkou, kam si môžete ísť sadnúť vychutnať si kávu, avšak za zmienku v bedekri iste stojí. Koláčiky šikovnej Skaličanky totiž dostali viacerých ľudí z rôznych kútov Slovenska. Už pred vchodom do pekárne vás dostane omamná vôňa, znásobujúca sa v samotnej prevádzke, ktorá funguje aj ako odberné miesto. Tatiana tvrdí, že často dostáva komplimenty na svoj netradičný sladký parfém. „Voniam po koláčoch,“ smeje sa.

 

mlsbakery-slovensko-krajzazitkov

 

plnenie-mlsbakery
Už pred vchodom do pekárne vás dostane omamná vôňa, znásobujúca sa v samotnej prevádzke, ktorá funguje aj ako odberné miesto.

 

Vo výrobni jej pomáha šikovná Alžbeta Bartalová, s ktorou tvoria ženský tandem. Práca im ide skutočne od ruky. Kde-tu pridajú lyofilizovanú malinu, tam zas plnia krém. Pred našimi očami sa rozrobené a pre nás už ideálne koláče menia na skutočné cukrárenské diela.

 

mls-kavickari-holic
Vo výrobni pomáha šikovná Alžbeta Bartalová, s ktorou tvoria ženský tandem.

 

Sekundujú im aj drobné mlsky, ktoré síce nevynikajú pestrými farbami, ale ku cti im slúži ich zloženie. „Margarín, rafinovaný cukor či umelé farbivá u nás nenájdete. Rovnako sa snažíme vyjsť v ústrety aj bezlepkáčom či ľuďom s intoleranciou na laktózu,“ dodáva jedným dychom Tatiana.

 

kolaciky-zdobenie
Originálna remeselná výrobňa.

 

mls-bakery-detail
Zdravé sladkosti a maškrty.

 

Rovnako sa venujú i doplnkovému sezónnemu sortimentu, medzi ktorý patria napríklad pestá z medvedieho cesnaku či jablkové krémy. Ak si chcete vychutnať zdravšiu sladkosť či sa len tak potešiť, navštívte MLS Bakery na webe alebo aj osobne. Nezabudnite sa však predtým dohodnúť na osobnom odbere.

 

produkty
Rovnako sa venujú i doplnkovému sezónnemu sortimentu.

 

 

Tip majiteľky: mandľové koláčiky so slaným karamelom

 

vyrobna-mls-bakery-slovensko-kavickarisk
MLS bakery nie je typickou prevádzkou, kam si môžete ísť sadnúť vychutnať si kávu, avšak za zmienku v bedekri iste stojí.

 

MLS Bakery v kocke:

Originálna remeselná výrobňa

Zdravé sladkosti a maškrty

Krásne torty

Osobný odber

 

holic-mls-bakery

 

 

Adresa:

MLS Bakery

Milana Rastislava Štefánika 1097/1

Holíč

908 51

 

 

 

MLS Bakery nájdete aj na instagrame.

 

 

Text: Simona Budinská

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články