Frašták / pivo a jedlo v Hlohovci

 Frašták / pivo a jedlo v Hlohovci

 

Robiť veci jednoducho, poctivo a po domácky, o to sa snažia v novej pivárni Frašták v Hlohovci. Interiér inšpirovaný farbami kvalitného pivečka, na výčape Bernard, Svijany či Plzeň a na stole jednoduché, tradičné jedlo pripravené s nadšením.

 

frastak-hlohovec-pivo
Nová piváreň sa nachádza v Hlohovci.

 

 

interier-dizajn-frida-kavickarisk

Frida Art Café: Bonbón so sladkým krémom uprostred

Čítať viac >

V spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Trnavský kraj, prinášame články o najlepších gastronomických prevádzkach v Trnavskom kraji.  Od uvoľňovania opatrení sme s našou redakciou navštívili desiatky podnikov, ktoré vám postupne predstavíme.

 

 

frastak-hlohovec
Interiér inšpirovaný farbami kvalitného pivečka, na výčape Bernard, Svijany či Plzeň a na stole jednoduché, tradičné jedlo pripravené s nadšením.

 

hlohovec-frastak-kavickarisk

 

Chmeľová šiška nad názvom pivárne a claim „pivo a jedlo“ je prvé, čo vám udrie do očí hneď pri vstupe do vzdušného priestoru. Všetko tu krásne do seba zapadá. Tradičná kuchyňa, moderný dizajn prevádzky a majitelia, ktorí sa neboja zaradiť do ponuky aj čo-to z medzinárodnej kuchyne. Musí to však byť tradične dokonalé. A vďaka šéfkuchárovi, ktorý má bohaté skúsenosti z Európy i Ázie, sa postupne kryštalizuje jedálny lístok, ktorý iste zaujme. „Chceme ľuďom ukázať, že netreba ísť vždy po cene. Nastavili sme si latku vyššie, sme drahší, ale časom zákazníci zistili, že je lepšie si priplatiť,hovorí Andrej Ružarovský, prevádzkar i jeden z majiteľov.

 

cpovanie

 

a-jedla-frastak-kavickarisk

 

Prevádzka funguje rok, čiže väčšinu času na rozvoz, a práve vďaka tomu mali dostatok času vybrať top jedlá do jedálneho lístka. Zároveň dokončili aj rekonštrukciu a dobudovali priestrannú terasu, ktorej kraľuje nádherná vistéria. Do ponuky zaradili aj tradičné fraštácke jedlo – bravčové mäso na šťave s uhorkou a horčicou balené v zemiakovej placke. No keďže sú tu zvyknutí si veci urobiť „po svojom“, nepodávajú prílohu v tvare placky, ale ako lievance. Tradičné jedlá iným štýlom, iný postup, iná príloha. Často je to aj pre kuchárov prekvapenie. Experimentov sa rozhodne neboja. Majú aj miestnu pani pekárku. „Ona nám pripravuje šúľance, knedle, buchty a robí sladké pečivo – domáce štrúdle, moravské koláče, osie hniezda. Pečieme svoj chlieb, pečivo do burgrov, hot-dogov, vymenúva Andrej a dodáva, že v sezóne ponúkajú aj šúľance z medvedieho cesnaku. Okrem veľkých pivovarov u nich na pípe nájdete vždy aj remeselné pivo. I keď sem ľudia nechodia práve za kávou, i tu stavili na slovenskú značku – Coffeein. Pripravujú si vlastné sirupy z byliniek. Nalejú vám aj dobré víno od miestneho dodávateľa z Vinohradov nad Váhom či Wine Lovers Club.  Andrej si uvedomuje, že v malom meste ako Hlohovec, nie je cesta niekoho kopírovať, a preto sa snažia priniesť miestnemu gastru niečo iné, niečo čo tu dosiaľ chýbalo. Spokojnosť zákazníka a spätná väzba je pre nich nesmierne dôležitá.

 

hlohovec-interier-dizajn
Prevádzka funguje rok.

 

kava-priprava
I keď sem ľudia nechodia práve za kávou, i tu stavili na slovenskú značku – Coffeein.

 

Cesty osudu sú nevyspytateľné a o tom by vedel Andrej veľmi dobre rozprávať. Rodák z Trnavy, ktorý navštívil Hlohovec dvakrát, sa rozhodol, že si tu otvorí prevádzku. Odvážne! No ten pokoj a presvedčenie, že tak to malo byť, z neho priam sála. A my mu držíme palce.

 

majitel

 

Tip: Medajlónky z panenky so šúľancami s medvedím cesnakom a vínovo-nivová omáčka

 

jedlo-frastak-kavickari-slovensko

 

Frašták / pivo a jedlo v kocke:

  • Príjemný dizajn
  • Originálne jedlo
  • Kvalitné čapované pivá
  • Káva zo slovenskej pražiarne

 

frastak-jedlo-menu-pivo
Lahodná kuchyňa.

Adresa:

FRAŠTÁK | pivo a jedlo (OC Viktória)

Hollého 1

920 01 Hlohovec

 

salka-kavy

 

 

Frašták v Hlohovci nájdete aj na instagrame.

 

 

 

Text: Mária Baláž Gyuranová

 

 

 

Foto a video: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Mária Baláž - Gyuranová

http://www.kavickari.sk

Vyzná sa v zákonoch, je rýchla ako blesk a zároveň si rada dopraje chvíľku pôžitku. Mária je redaktorkou portálu Kávičkári.sk, ktorá má pod palcom rozhovory, eventy, ale najmä novinky s vyhláškami týkajúce sa gastra.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

1 Comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *